Trwa ładowanie...
dpyyven
13-03-2015 14:57

Zapiekane papryki z kuskusem i fetą

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
dpyyven
Składniki
  • 4 kolorowe papryki
  • 250 g kaszy kuskus
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnki
  • garść świeżego szpinaku
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 łyżka orzechów piniowych
  • 100 g sera feta
  • pęczek natki pietruszki (posiekany)
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 2 łyżki margaryny
  • 500 ml bulionu
Przepis

Nagrzej piekarnik do 220 stopni C. Z papryk odetnij kapelusze i wydrąż gniazda. Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na margarynie wraz z czosnkiem. Dodaj rodzynki, orzechy i szpinak. Smaż chwilę.

Patelnię zdejmij z ognia, następnie wsyp kuskus, wlej połowę bulionu i przykryj - pozostaw do momentu, gdy kasza wchłonie płyn.

Ser pokrój w kostkę i wraz z posiekaną natką oraz kuminem wymieszaj z kuskusem. Papryki napełnij przygotowaną kaszą i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Pozostały bulion wlej do naczynia z paprykami i wstaw do piekarnika. Zapiekaj przez 40 minut, jeśli zajdzie potrzeba, dolej jeszcze bulionu.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dpyyven
dpyyven
dpyyven
Więcej tematów
dpyyven