Zapiekane jabłka z cynamonem by Darek Kuźniak dla Crock-Pot
- Składniki:
- Jabłka średniej wielkości 4 szt.
- Cynamon mielony 1 łyżeczka mała
- Cukier trzcinowy 120g.
- Sok jabłkowy 150 ml.
- Składniki kruszonki:
- Mąka 100g.
- Cukier 50g.
- Masło 50g.
- Wiórki kokosowe lub sezam 15g.
- *Wszystkie składniki wymieszaj razem, zawiń w folię aluminiową i schowaj do lodówki do zastygnięcia.
Do wolnowara wrzuć obrane jabłka i pokrojone w kostkę masło z cynamonem i cukrem trzcinowym. Całość podlej sokiem. Przykryj pokrywką i ustaw poziom HIGH na 3 godziny. Po ukończeniu cyklu, zetrzyj na tarce jarzynowej kruszonkę. Posyp nią jabłka w misie i wstaw do zapieczenia na 220 stopni do piekarnika na 10min.*Podawaj np. z lodami waniliowymi lub jogurtowymi.
Przepis dodał użytkownik KochamSlowFood
Podziel się opinią
Komentarze