Zabaglione (6 os)
- 2jajka,
- 4zółtka,
- 1/2 szklanki drobnego cukru(110g)
- 1/3 szklanki wina marsala (80ml)
- 12 biszkoptów,
1.)Jajka,żółtka i cukier umieścić w dużej misce.
Wstaw naczynie do garnka z wrzącą wodą.(Tzn.robimy takzwaną kąpiel wodną)Upewnij się że naczynie nie jest zanurzone w wodzie.
2.)Za pomocą miksera ubij jajka z cukrem, aż zbieleją i nabiorą przecudnej konsystencji kremu.
Stopniowo dolewaj wino,cały czas ubijając dokładnie przez ok 10 min,aż masa kremowa zrobi się gęsta.
3.)Wyłuż krem na małe talerzyki lub do kieliszków,podawaj z biszkoptami. smacznego
Przepis dodał użytkownik elizabeth1304
Podziel się opinią
Komentarze