Trwa ładowanie...
duas09u
20-08-2008 14:18

Zabaglione (6 os)

Przepis
Oceń jako pierwszy:
duas09u
Składniki
  • 2jajka,
  • 4zółtka,
  • 1/2 szklanki drobnego cukru(110g)
  • 1/3 szklanki wina marsala (80ml)
  • 12 biszkoptów,
Przepis

1.)Jajka,żółtka i cukier umieścić w dużej misce.
Wstaw naczynie do garnka z wrzącą wodą.(Tzn.robimy takzwaną kąpiel wodną)Upewnij się że naczynie nie jest zanurzone w wodzie.
2.)Za pomocą miksera ubij jajka z cukrem, aż zbieleją i nabiorą przecudnej konsystencji kremu.
Stopniowo dolewaj wino,cały czas ubijając dokładnie przez ok 10 min,aż masa kremowa zrobi się gęsta.
3.)Wyłuż krem na małe talerzyki lub do kieliszków,podawaj z biszkoptami. smacznego

Przepis dodał użytkownik elizabeth1304

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
duas09u
duas09u
duas09u
Więcej tematów
duas09u

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj