Trwa ładowanie...
d34vlym
20-08-2008 14:18

Zabaglione (6 os)

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d34vlym
Składniki
  • 2jajka,
  • 4zółtka,
  • 1/2 szklanki drobnego cukru(110g)
  • 1/3 szklanki wina marsala (80ml)
  • 12 biszkoptów,
Przepis

1.)Jajka,żółtka i cukier umieścić w dużej misce.
Wstaw naczynie do garnka z wrzącą wodą.(Tzn.robimy takzwaną kąpiel wodną)Upewnij się że naczynie nie jest zanurzone w wodzie.
2.)Za pomocą miksera ubij jajka z cukrem, aż zbieleją i nabiorą przecudnej konsystencji kremu.
Stopniowo dolewaj wino,cały czas ubijając dokładnie przez ok 10 min,aż masa kremowa zrobi się gęsta.
3.)Wyłuż krem na małe talerzyki lub do kieliszków,podawaj z biszkoptami. smacznego

Przepis dodał użytkownik elizabeth1304

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d34vlym
d34vlym
d34vlym
Więcej tematów
d34vlym