Trwa ładowanie...
dt2x1ln
21 lutego 2012, 15:02

Wołowina w dobrym sosie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dt2x1ln
Składniki
  • - pół kilograma ładneko kawałka wołowiny w kostkę
  • - olej
  • - 2 poszatkowane cebule
  • - 2 ząbki czosnku posiekane
  • - 3 papryki kolorowe w paski pokrojone
  • - Swieży ogórek pokrojony w słupki
  • - 2 pomidory pokrojone w cząstki
  • - 1/3 sloiczka musztardy Dijon
  • - łyżka spirytusu
  • - 1/2 cytryny
  • - śmietana 22%
  • - ew. koperek do smaku
Przepis

Wołowinę obsmażamy na patelni, przekładamy do miseczki. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę, czosnek, paprykę, pomidory. Przykrywamy. Po chwili dodajemy ogórek i musztardę, spirytus, sok z cytryny. Na końcu dwa opakowania śmietany i ew. koperek. Do sosu wkładamy mięso, doduszamy. Naprawdę dobre!

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dt2x1ln
dt2x1ln
dt2x1ln
Więcej tematów
dt2x1ln

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj