Trwa ładowanie...
d1s1p08
28 maja 2008, 19:00

Wieprzowina w białym winie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1s1p08
Składniki
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 plaster wieprzowiny bez kości
  • ? łyżeczki suszonego oregano
  • ? łyżeczki suszonego tymianku
  • sól i pieprz
  • 2 łyżeczki soku cytrynowego
  • 4 łyżki wytrawnego białego wina
  • 4 łyżki wody
  • 6 czarnych oliwek
  • jako dodatek:
  • ryż lub makaron
Przepis

Mięso zwilż oliwą,oprósz ziołami,posól i popieprz do smaku.
Rozgrzej nieprzywierającą patelnię,dodaj mięso i krótko zrumień po obu stronach na ostrym ogniu.
Skrop sokiem cytrynowym,podlej winem i wodą,doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień.Przykryj i gotuj 15 minut.
Dodaj oliwki i gotuj jeszcze 5 minut,aż będą gorące.
Podawaj z ryżem lub świeżo ugotowanym makaronem.

Przepis dodał użytkownik sandrab88

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1s1p08
d1s1p08
d1s1p08
Więcej tematów
d1s1p08

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj