Trwa ładowanie...
d2ss1dq
28 marca 2010, 20:51

Wielkanocne kluski śląskie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2ss1dq
Składniki
      • 8 ziemniaków
      • 2 jajka
      • mąka ziemniaczana
      • pietruszka
      • sól
Przepis

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzone i gorące przecisnąć przez prasę i pozostawić do przestudzenia. Do lekko ciepłego ciasta dodajemy 1 całe jajko i 1 żółtko,solimy do smaku i wyrabiamy na jednolitą masę. Masę dzielimy na 4 części, 1/4 ciasta wyjmujemy i rozkładamy równomiernie na pozostałych a na jej miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną(tak by wypełniła lukę na równo z ciastem).Ponownie wyrabiamy ciasto dodając na końcu pokrojoną bardzo drobno świeżą pietruszkę i formujemy kluseczki.Gotować ok. 7 min. na wolnym ogniu.

Przepis dodał użytkownik Bozenka16

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ss1dq
d2ss1dq
d2ss1dq
Więcej tematów
d2ss1dq

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj