Wegetariański wrap
- 2 placki tortilli
- 1 kostka tofu marynowanego lub wędzonego Polsoja
- 2 młode marchewki
- 1 czerwona cebula
- ½ czerwonej papryki
- ½ zielonego ogórka
- garść kiełków słonecznika
- garść rukoli
- 2 łyżki oleju sezamowego
- sól i pieprz do smaku
1. Wszystkie warzywa umyć, marchewkę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, zielone ogórki pokroić w plastry, paprykę w słupki, a cebulę w talarki.
2. Odsączone i pokrojone na mniejsze kawałki tofu podsmażyć na rozgrzanym na patelni grillowej oleju sezamowym.
3. Na placki tortilli położyć kolejno: startą marchewkę, czerwoną paprykę, plastry ogórka, cebulę, rukolę, podsmażone kawałki tofu, kiełki słonecznika i zawinąć. Placek można również związać szczypiorkiem lub zieloną cebulką.
4. Opcjonalnie: całość można doprawić ulubionymi przyprawami lub sosami.
Przepis dodał użytkownik malka
Podziel się opinią
Komentarze