Warzywna lasagne
- 1 puszka 212 ml czerwonej fasoli „Gotowane na Parze” Bonduelle
- 1 opakowanie mrożonego Szpinaku 1000 liści Bonduelle
- 1 puszka kukurydzy złocistej Bonduelle
- 1 cebula (drobno pokrojona)
- 2 ząbki czosnku (wyciśnięte)
- 1 papryka (żółta lub czerwona)
- 2 łyżki sera ricotta
- 10 naleśników
- 60 g startego sera żółtego
- Olej do smażenia
Na oleju podsmażyć cebulę, czosnek i rozmrożony szpinak. Ostudzić. Dodać kukurydzę, czerwoną fasolę, ser ricotta. Doprawić do smaku i wymieszać. Naczynie żaroodporne posmarować masłem i ułożyć naleśnik, następnie położyć warstwę warzyw i następny naleśnik i powtórzyć aż do zużycia całego farszu. Na koniec posypać tartym serem i zapiec.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Podziel się opinią
Komentarze