Trwa ładowanie...
d162naz
25-06-2015 15:06

Wariacja na temat Carbonary

Przepis
4.3
(3 głosy)
Oceń:
d162naz
Składniki
  • • 250 g makaronu tagliatelle
  • • 300 g boczku Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol
  • • 200 ml śmietany 18%
  • • 3 żółtka jaj
  • • sól
  • • grubo mielony czarny pieprz
  • • świeża bazylia do dekoracji
Przepis

Boczek pokroić w paski i podsmażyć na patelni. Śmietanę wymieszać z żółtkami i solą. Ugotować makaron, odcedzić, przełożyć do garnka, a następnie do jeszcze gorącego makaronu dodać śmietanę z żółtkami i boczek. Całość dokładnie wymieszać, oprószyć pieprzem i delikatnie podgrzać, aż sos zgęstnieje. Makaron ułożyć na talerzu i udekorować listkiem bazylii.Smacznego!

Przepis dodał użytkownik gastrosfera

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d162naz
d162naz
d162naz
Więcej tematów
d162naz