Trwa ładowanie...
d3tq160
25-06-2015 15:06

Wariacja na temat Carbonary

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3tq160
Składniki
  • • 250 g makaronu tagliatelle
  • • 300 g boczku Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol
  • • 200 ml śmietany 18%
  • • 3 żółtka jaj
  • • sól
  • • grubo mielony czarny pieprz
  • • świeża bazylia do dekoracji
Przepis

Boczek pokroić w paski i podsmażyć na patelni. Śmietanę wymieszać z żółtkami i solą. Ugotować makaron, odcedzić, przełożyć do garnka, a następnie do jeszcze gorącego makaronu dodać śmietanę z żółtkami i boczek. Całość dokładnie wymieszać, oprószyć pieprzem i delikatnie podgrzać, aż sos zgęstnieje. Makaron ułożyć na talerzu i udekorować listkiem bazylii.Smacznego!

Przepis dodał użytkownik gastrosfera

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3tq160
d3tq160
d3tq160
Więcej tematów
d3tq160

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj