Trwa ładowanie...
de6vzp0
28 stycznia 2012, 18:51

Victoria sponge cake

Przepis
Oceń jako pierwszy:
de6vzp0
Składniki
  • - 220g miękkiego masła
  • - 220g cukru
  • - 4 jaja
  • - 220g mąki
  • - łyżeczka proszku do pieczenia z czubkiem
  • - dżem truskawkowy
  • - śmietanka do ubicia
Przepis

Miksujemy masło z cukrem. Osobno ubijamy jaja dodając je powoli do masy maślanej. Przesiewamy mąkę, mieszamy z proszkiem i starannie mieszamy ją z pozostałą masą. Rozlewamy wszystko do dwóch identycznych, okrągłych niewielkich tortownic. Ja wlałam do większej i potem przecinałam ciasto na pół. Pieczemy ok. 25 min przy 170 st C.
Wyjmujemy, chłodzimy. Przekładamy ciasto dżemem truskawkowym i ubitą śmietaną. No cóż, jest dobre! ;)

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
de6vzp0
de6vzp0
de6vzp0
Więcej tematów
de6vzp0

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj