Ule (ciasteczka bez pieczenia).
- orzechy lub kokos, masło, żółtka, spirytus, cukieru puder
Przepis na cisto na ok. 20 średnich uli: 200 g mielonych orzechów lub kokosu, 200 g cukru pudru, 1 biłako - wszystko kobrze wyrobić.
Przepis na wypełninie: 1/2 kostki masła, 15 dkg cukru pudru, 3 żółtka, 2 kieliszki spirytusu - wszystko utrzeć.
1. foremkę wysypać cukrem pudrem i zamknąć.
2. Wypełnić ciastem (wg przepisu poniżej) i wydrązyć otwór .
3. Włóżyć wypełninie (wg przepisu poniże) i przyłożyć biszkopt lub wycięty z wafli krążek.
4. Foremkę położyć i otworzyć, przytrzymując kcikami z tyłu foremki.
Dysponuję foremkami - koszt 12,00 za komplet (w komplecie są 3 szt.) qella6@wp.pl
Przepis dodał użytkownik qella6
Podziel się opinią
Komentarze