Udka nadziewane warzywami
- 4 udka kurczaka
- cebula
- 2 marchewki
- seler naciowy
- czerwona papryka
- 200 g białego sera
- jajko
- 50 g żółtego startego sera
- 150 g pieczarek
- szklanka bulionu
- papryka w proszku
- olej
- sól pieprz
Marchew, seler i paprykę po umyciu i obraniu pokroić w kostkę. Cebulę posiekać.
Warzywa smażyć10 minut, przyprawić do smaku solą, pieprzem.
Biały ser rozcieramy z jajkiem, dodajemy żółty ser i warzywa, przyprawiamy wszystko papryką.
Udka nafaszerować nadzieniem i obwiązać nitką
Pieczarki pokroić w plastry. Udka zrumienić, smażyć 3 minuty, podlać bulionem i dodać pieczarki, dusić 40 minut.
Przepis dodał użytkownik inis1984
Podziel się opinią
Komentarze