Trwa ładowanie...
d452erl
30 lipca 2008, 09:44

Udka nadziewane warzywami

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d452erl
Składniki
  • 4 udka kurczaka
  • cebula
  • 2 marchewki
  • seler naciowy
  • czerwona papryka
  • 200 g białego sera
  • jajko
  • 50 g żółtego startego sera
  • 150 g pieczarek
  • szklanka bulionu
  • papryka w proszku
  • olej
  • sól pieprz
Przepis

Marchew, seler i paprykę po umyciu i obraniu pokroić w kostkę. Cebulę posiekać.
Warzywa smażyć10 minut, przyprawić do smaku solą, pieprzem.
Biały ser rozcieramy z jajkiem, dodajemy żółty ser i warzywa, przyprawiamy wszystko papryką.
Udka nafaszerować nadzieniem i obwiązać nitką
Pieczarki pokroić w plastry. Udka zrumienić, smażyć 3 minuty, podlać bulionem i dodać pieczarki, dusić 40 minut.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d452erl
d452erl
d452erl
Więcej tematów
d452erl

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj