Trwa ładowanie...
d12471t
27 lutego 2012, 15:39

Truskawki w czekoladzie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d12471t
Składniki
  • truskawki z szypułkami
  • 100 g gorzkiej czekolady (można zastąpić mleczną lub białą)
  • 1 łyżka masła
Przepis

Truskawki umyć i dokładnie osuszyć. Czekoladę połamać, włożyć do miseczki zawieszonej na garnku z gotującą się wodą. Dodać masło i mieszając roztopić, lekko ostudzić.
Truskawki nabijać na długie patyczki od szaszłyków i maczać w płynnej czekoladzie, trzymając za ogonek.
Układać w szklance tak, aby nie stykały się ze sobą. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Przed samym podaniem wyjąć z lodówki, ułożyć na małych papilotkach.

Przepis dodał użytkownik ilka_86

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d12471t
d12471t
d12471t
Więcej tematów
d12471t

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj