TORT CZEKOLADOWO MIĘTOWY
- BISZKOPT:
- 6 JAJ
- SZKLANKA MĄKI
- SZKLANKA CUKRU
- PÓŁ ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
- ŁYŻKA KAKAO
- ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
- KREM I (GŁÓWNY):
- PÓŁTORA OPAKOWANIA CZEKOLADEK AFTER EIGHT
- 500 ML ŚMIETANKI 30%
- 2 ŚMIETAN-FIXY
- KREM II (DEKORACYJNY):
- 150 G BIAŁEJ CZEKOLADY
- 250 G ŚMIETANKI 30%
- 1 ŚMIETAN-FIX
- DO DEKORACJI:
- 1 X KUWERTURA CZEKOLADOWA
- 200 G BIAŁEJ CZEKOLADY
bISZKOPT:
UBIŚ BIAŁKA Z CUKREM,DODAĆ ŻÓŁTKA, PODODANIU SUCHYCH SKŁADNIKÓW MIESZAĆ POWOLI DREWNIANĄ ŁYŻKĄ,WLAĆ DO TORTOWNICY I PIEC NA 180 ST OK 35 MIN, PO WYJĘCIU Z PIEKARNIKA RZUCIĆ NA ZIEMIĘ (UWAGA - JESZCZE W BLASZCE:)
OSTYGNIĘTY PRZEKROIĆ NA 3 BLATY
KREM I
WLAĆ ŚMIETANKĘ DO RONDELKA I WSYPAĆ DO NIEJ CZEKOLADKI, LEKKO PODGRZAĆ- NIE GOTOWAĆ, TAK ABY WSZYSTKO SIĘ ROZPUŚCIŁO, SCHŁODZIĆ I UBIĆ ZE ŚMIETAN FIXAMI
KREM II
pODOBNIE JAK KREM MIĘTOWY
dEORACJE WG UZNANIA, WYLEWAĆ ROZTOPIONĄ CZEKOLADĘ NA PERGAMIN, SCHŁODZIĆ I PRZYKLEJAĆ NA MASĘ
WEWNĘTRZNE BLATY SMAROWAĆ KREMEM MIĘTOWYM
NA ZEWNĄTRZ BIAŁY KREM + DEKORACJA
Przepis dodał użytkownik majklu44
Podziel się opinią
Komentarze