Tiramisu orginalne włoskie
- 3 jajka
- 1/2kg serka maskarpone
- 3 łyżki cukru
- opakowanie podłużnych biszkoptów
- 2 szklanki kawy rozpuszczalnej
- olejek migdałowy
- tarta czekolada lub kakao
Zrób kawę i dodaj kilka kropli migdałowego olejku -ostudź. Ubij białka na sztywno i włóż je do lodówki.Żółtka ubij z cukrem potem dodaj serek i ubijaj na największych obrotach.Dodaj białka i na małych obrotach połącz cała masę.
Biszkopty maczaj szybko w kawie i układaj obok siebie w prostokątnej formie na biszkopty nałóż masę serowa i znów biszkopty i następnie masę.Całość oprósz kakao ( będzie mniej słodkie) dla smakoszy słodkości oprósz tartą czekoladą.
Oto przepis na oryginalne tiramisu nauczyła mnie go prawdziwa Włoszka z Grassiny u której pracowałam. Smacznego!!!
Przepis dodał użytkownik misiuling
Podziel się opinią
Komentarze