Trwa ładowanie...
d1zkxdz
02-12-2014 14:57

Tapenada z czarnych hiszpańskich oliwek i anchois

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1zkxdz
Składniki
  • 250 g osuszonych czarnych oliwek, 6 filetów anchois, 1 ząbek czosnku, 4 łyżki marynowanych kaparów, mała garść liści pietruszki, 3 łyżki stołowe hiszpańskiej oliwy z oliwek
Przepis

Oliwki pozbawiamy pestek, jeśli je posiadają, następnie miksujemy wszystkie składniki w blenderze. Na koniec dodajemy drobno startą skórkę z cytryny i cytrynowy sok do smaku. Podajemy do świeżego chleba, krakersów i innych rodzajów pieczywa. Tapenadę można przechowywać w słoiku w lodówce do 2 tygodni.

Przepis dodał użytkownik Natalia Gotuje

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1zkxdz
d1zkxdz
d1zkxdz
Więcej tematów
d1zkxdz