Trwa ładowanie...
d24fcoc
12-09-2014 10:29

Tapas – daktyle faszerowane lazurem owinięte serrano

Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
d24fcoc
Składniki
  • 12 dorodnych daktyli
  • 12 kawałków szynki Jamon Serrano
  • 10 plasterków sera lazur
  • 12 wykałaczek
  • świeża kolendra do przystrojenia i zjedzenia
Przepis

Drylujemy daktyle. Łyżeczką do herbaty faszerujemy je serem. Następnie owijamy ściśle szynką i przekłuwamy wykałaczką. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 5-7 minut. Danie będzie gotowe, kiedy zacznie wypływać ser a szynka lekko się przypiecze. Upieczone daktyle wykładamy na deskę i obsypujemy łodygami kolendry. Polecamy podać do tego lekko podpieczone pieczywo, które skraplamy lepszą oliwą (Baena) oraz czerwone wino z regionu Ribera del Duero. Smacznego!

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d24fcoc
d24fcoc
d24fcoc
Więcej tematów
d24fcoc

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj