Tani biszkopt
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 6 łyżek wody
- pół opakowania proszku do pieczenia
- opakowanie cukru waniliowego
- starta skórka z cytryny
- 1 łyżka masła do formy
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. Żółtka utrzeć z cukrem (3/4 szklanki), pod koniec ucierania dodać 1 łyżkę wody.
Z białek ubić pianę, pod koniec ubijania dodać 1/4 szklanki cukru. Pianę ułożyć na żółtka, dodać mąkę, cukier waniliowy, startą skórkę cytryny i wymieszać. Piec w temp. 200 stopni przez 40 minut.
Przepis dodał użytkownik inis1984
Podziel się opinią
Komentarze