Tagliatelle z łososia w białym sosie by Darek Kuźniak dla Crock-Pot
- Filet z łososia 400 g.
- Śmietana 20% 200 g.
- Bulion warzywny 200 ml.
- Koper świeży 1 pęczek
- Kapary 1 łyżka
- Parmezan 20 g.
- Pieprz biały szczypta
- Tagliatelle 1 opakowanie
- Pomidory cherry kilka sztuk do dekoracji*
Pokrojonego w kostkę łososia, przełóż do wolnowaru, zalej bulionem, dodaj śmietanę, kapary oraz pieprz biały. Przykryj pokrywą wybierz tryb High i ustaw czas na 2 godziny.Tagliatelle ugotuj w oddzielnym garnku, w osolonej wodzie. Ugotowany makaron przełóż do wolnowaru. Dodaj parmezan tarty drobno oraz siekany koperek. Wymieszaj.*Do dekoracji użyj pomidorków cherry.
Przepis dodał użytkownik KochamSlowFood
Podziel się opinią
Komentarze