Trwa ładowanie...
d4093m5
31 stycznia 2009, 18:57

Sztuka mięsa w sosie chrzanowym

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d4093m5
Składniki
  • 1 kg lopatki
  • 1 peczek wloszczyzny
  • 1 śmietana
  • 3 łyzki chrzanu
  • sól,pieprz
  • 2 łyżki mąki
Przepis

Wloszczyzne obrać, umyć i obrać,mięso umyc .Do garnka z woda dodać mięso,tyle wody aby przykryła mięso,zagotowac i zszumować.Dodać wloszczyznę i ugotowac do miękkosci.Wyjąć mięso ,kiedy troche ostygnie,pokroić w plastry.Wymieszać mąkę i śmietane ,zagęścić tym sos,dodac chrzan ,doprawić solą i pieprzem.Plasrtry mięsa dodac do sosu i chwilę podgrzewac.Podawać z ziemniakami.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4093m5
d4093m5
d4093m5
Więcej tematów
d4093m5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj