Szaszłyki z tuńczykiem
- • 3 puszki tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g
- • 50 g startego parmezanu
- • 2 jajka
- • ok 200 g bułki tartej
- • 8 zielonych oliwek bez pestek Serpis
- • 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
- • natka pietruszki
- • oregano, sól i pieprz do smaku
W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.Więcej inspirujących przepisów prosto znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na facebook.com/kuchnia.wloska
Przepis dodał użytkownik katarzyna_fly
Podziel się opinią
Komentarze