Trwa ładowanie...
d110qqa
17-09-2014 12:47

Szaszłyki z tuńczykiem

Przepis
3.8
(24 głosy)
Oceń:
d110qqa
Składniki
  • • 3 puszki tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g
  • • 50 g startego parmezanu
  • • 2 jajka
  • • ok 200 g bułki tartej
  • • 8 zielonych oliwek bez pestek Serpis
  • • 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
  • • natka pietruszki
  • • oregano, sól i pieprz do smaku
Przepis

W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.Więcej inspirujących przepisów prosto znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na facebook.com/kuchnia.wloska

Przepis dodał użytkownik katarzyna_fly

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d110qqa
d110qqa
d110qqa
Więcej tematów
d110qqa