Trwa ładowanie...
d26lnsj
10 kwietnia 2013, 11:54

Szaszłyki z ananasem w miodowej marynacie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d26lnsj
Składniki
  • 400 g filetu z kurczaka
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 3 łyżki oleju
  • 1 puszka ananasów
    • Cena 1 porcji ? 4,5 zł
Przepis

Miód połącz z musztardą i olejem. Dopraw solą i pieprzem.
Filety pokrój w kostkę i zalej marynatą miodową. Wstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
Nadziewaj na patyki na przemian z kawałkami ananasa. Następnie piecz na rozgrzanym ruszcie lub na patelni ok. 20 min.

Jeśli obsypiesz ananasy pokrojonymi listkami świeżej kolendry, nadasz naszym szaszłykom wyjątkowy charakter.

Przepis programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d26lnsj
d26lnsj
d26lnsj
Więcej tematów
d26lnsj

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj