Trwa ładowanie...
d46ngyk
7 czerwca 2008, 11:30

Szarlotka z bitą śmietaną

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d46ngyk
Składniki
  • 1,5 kg jabłek,
  • 20 dag cukru,
  • 2 łyżki mąki ziemiaczanej,
  • 2 żółtka,
  • 1 opakowanie cukru waniliowego,
  • 20 dag mąki,
  • 2 łyżki śmietany,
  • 30 dag margaryny,
  • 0,5 litra śmietanki 30%,
  • 1,5 opakowanie żelatyny,
  • 1 cukier puder.
Przepis

Obrane owoce pokroić na kawałki i dusić z cukrem. Pozostawić do ostygnięcia. Po czym wsypać mąkę ziemniaczaną. Ciasto kruche: zagnieść margarynę, dwie łyżki śmietany, żołtka, mąkę i cukier waniliowy. Podzielić na dwie części. Jedną część podpiec na blasze, następnie wyłożyć jabłka, przykryć je drugą częścią ciasta i podpiec. Pozostawić do ostygnięcia. Posmarować śmietaną: ubić ją z cukrem pudrem. Po czym dodać schłodzoną żelatynę.

Przepis dodał użytkownik ola2620

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d46ngyk
d46ngyk
d46ngyk
Więcej tematów
d46ngyk

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj