Trwa ładowanie...
d1h6f3r
19 kwietnia 2009, 09:39

Syrop morele

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1h6f3r
Składniki
  • morele 1 kg
  • cukier 1,3 kg
  • woda 0,4 litr
Przepis

Owoce umyć w zimnej wodzie, nakłuć w kilku miejscach drewnianych szpikulcem.

Z cukru i wody przygotować syrop, gorącym zalać owoce, odstawić na 24 godz.

Następnie dnia syrop zlać do innego naczynia, zagotować, gorącym ponownie zalać owoce, odstawić na kolejne 24 godz.

Trzeciego dnia usmażyć owoce w syropie, podczas smażenia zdejmować pianę.

Przełożyć do słoików, po ostudzeniu zamknąć, wstawić do piwnicy.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1h6f3r
d1h6f3r
d1h6f3r
Więcej tematów
d1h6f3r

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj