Strudel z owocami tropikalnymi
- Składniki na 10 porcji:
- • 500 g ciasta francuskiego
- • 2 puszki koktajlu owocowego w syropie Valfrutta
- • 50 g rodzynek
- • 100 ml Sunquicka Owoce Tropikalne
Sposób przygotowania:Wyjmij owoce z puszki i wymieszaj je ze 100ml syropu z zalewy oraz 100 ml Sunquicka Owoce Tropikalne. Całość gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Ciasto francuskie rozwałkuj, następnie wylej na nie ostudzoną masę owocową. Zwiń ciasto w strudel i piecz ok. 15 minut
w piekarniku nagrzanym do 200°C.Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloskaSposób przygotowania:Wyjmij owoce z puszki i wymieszaj je ze 100ml syropu z zalewy oraz 100 ml Sunquicka Owoce Tropikalne. Całość gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Ciasto francuskie rozwałkuj, następnie wylej na nie ostudzoną masę owocową. Zwiń ciasto w strudel i piecz ok. 15 minut
w piekarniku nagrzanym do 200°C.Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Przepis dodał użytkownik A.
Podziel się opinią
Komentarze