Strogonow
- 1kg wołowiny,
- 1kg pieczarek,
- 1 kg cebuli,
- 1 cały ketchup pikantny,
- 1/2 łyżki słodkiej papryki,
- 1/2 łyżki ostrej papryki,
- olej,
- sól, pieprz,
- 2 czubate łyżeczki mąki.
Mięso, grzyby i cebulę pokroić w kostkę. Mięso doprawić i podsmażyć. Do dużego garnka wlać trochę oleju i wrzucić mięso, grzyby i cebulę. Zagotować i piec ok. 1 1/2 godz. na wolnym ogniu. Jak się ładnie upraży to dodać ketchup i paprykę, doprawić. Zaciągnąć mąką z wodą.
Można też wziąć 1/2 kg wołowiny i 1/2 kg karkówki wieprzowej - to taka tańsza, ale równie smaczna wersja:)
Przepis dodał użytkownik czekoladka_m
Podziel się opinią
Komentarze