Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i serem feta
- 250 g spaghetti
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 150 g sera feta
- 2 ząbki czosnku
- 1/3 szkl. posiekanej świeżej bazylii
- 1/3 szkl. posiekanego świeżego oregano
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- łyżka oliwy z oliwek
Gotujemy makaron al dente. Na oliwie podsmażamy przez chwilę zmiksowany blenderem czosnek. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i doprawiamy je solą, pieprzem i posiekanymi świeżymy ziołami. Całość krótko smażymy, tak żeby pomidorki za mocno się nie rozciapkały. Dodajemy ugotowany makaron oraz pokruszoną fetę. Całość mieszamy i jeszcze przez chwilę podgrzewamy na tyle, żeby feta lekko się rozpuściła.
Przepis dodał użytkownik ilka_86
Podziel się opinią
Komentarze