Trwa ładowanie...
d3i0c51
22-04-2015 11:49

Spaghetti z mątwami

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
d3i0c51
Składniki
  • • 350 g Spaghetti Barilla
  • • sos pomidorowy z bazylią Barilla
  • • szczypta soli
  • • 6 listków bazylia
  • • 4 łyżki oliwy z oliwek Extra Vergine
  • • peperoncino
  • • szczypta pieprzu
  • • 1 szklanka białego, wytrawnego wina
  • • 2 ząbki czosnku
  • • 1 biała cebula
  • • 6 sztuk mątw
Przepis

Sposób przygotowania: 1. Podsmaż na oliwie posiekaną cebulę i czosnek, dodaj wcześniej oczyszczone
i pokrojone w paski mątwy i sos pomidorowy, papryczkę peperoncino i bazylię.2. Podlej odrobiną białego wina i zaczekaj, aż odparuje. Dodaj do smaku pieprzu
i trzymaj na ogniu, dopóki wszystkie składniki się nie połączą.3. Ugotuj spaghetti w dużej ilości osolonej wody, odcedź i wymieszaj z przygotowanym sosem. Wskazówki:Aby nadać potrawie bardziej intensywnego smaku, zamiast wina potrawę można podlać odrobiną octu winnego. Do uzyskania delikatnego aromatu wystarczy użyć świeżych pomidorów.

Przepis dodał użytkownik barilla

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3i0c51
d3i0c51
d3i0c51
Więcej tematów
d3i0c51