Sos pomidorowo-Paprykowy
- 1,5 pomidorów (sparzyć, obrać ze skóry pokroić w kostkę)
- 2 czerwone papryki (pokroić w kostkę)
- 1 cebula (pokroić w kostkę)
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka octu
- 1 łyżeczka pieprzu mielonego (1,5 łyżeczki pieprzu na 3 kg pomidorów)
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka jarzynki
- 2 łyżki cukru
- 3 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku (wyciśniętego)
To wszystko włożyć do gara gotować ok. 50 minut od czasu do czasu mieszając.
W słoiki 10 minut pasteryzować. w przypadku większej ilości mniej pieprzu
Sałatka nadaje się do leczo, mielonych, gołąbków, spagetti...
Przepis dodał użytkownik malinowalukrecja
Podziel się opinią
Komentarze