Trwa ładowanie...
d4a8p25
16 października 2009, 09:17

Sos pomidorowo-Paprykowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4a8p25
Składniki
  • 1,5 pomidorów (sparzyć, obrać ze skóry pokroić w kostkę)
  • 2 czerwone papryki (pokroić w kostkę)
  • 1 cebula (pokroić w kostkę)
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego (1,5 łyżeczki pieprzu na 3 kg pomidorów)
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka jarzynki
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku (wyciśniętego)
Przepis

To wszystko włożyć do gara gotować ok. 50 minut od czasu do czasu mieszając.
W słoiki 10 minut pasteryzować. w przypadku większej ilości mniej pieprzu
Sałatka nadaje się do leczo, mielonych, gołąbków, spagetti...

Przepis dodał użytkownik malinowalukrecja

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4a8p25
d4a8p25
d4a8p25
Więcej tematów
d4a8p25

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj