Trwa ładowanie...
dkzic13
7 czerwca 2008, 11:46

Sos grzybowo-śmietanowy

Przepis
5.0
(5 głosów)
Oceń:
dkzic13
Składniki
  • 1/2 kg oczyszczonych grzybów (mogą być mrożone albo boczniaki)
  • 1 duża, drobno posiekana cebula
  • 2 duże, rozgniecione ząbki czosnku
  • 200 g gęstej śmietany (optymalna jest 22%)
  • 1 łyżka świeżego, posiekanego rozmarynu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • oliwa, masło
Przepis

Masło i oliwę włożyć na dużą patelnię i podgrzewać dopóki masło się nie rozpuści. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić czosnek, chwilę podsmażyć, a kiedy zacznie pachnieć dodać cebulę i mieszając smażyć aż się zeszkli (ok. 3-4 min). Wrzucić grzyby pokrojone na dosyć duże kawałki. Smażyć dopóki nie odparują. Zmniejszyć gaz, wlać śmietanę, dodać zioła, sól i pieprz, wymieszać i podgrzewać jeszcze chwilę. Podawać z makaronem albo białym pieczywem.

Przepis dodał użytkownik ola2620

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dkzic13
dkzic13
dkzic13
Więcej tematów
dkzic13

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj