Trwa ładowanie...
d10hg7c
03-06-2015 07:53

Soczyste udka kurczaka

Przepis
4.0
(21 głosów)
Oceń:
d10hg7c
Składniki
  • 1 kg podudzia z kurczaka
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Przygotuj marynatę, mieszając miód, płatki owsiane, musztardę oraz przyprawy. Obtocz udka z kurczaka w mące i przyrządzonej zalewie.

Rozwiń papier do pieczenia i ułóż go w żaroodpornym naczyniu. Poukładaj mięso w naczyniu, przykryj pokrywą i włóż do piekarnika.
Piecz 50 minut w temperaturze 250 stopni C. Zdejmij przykrywkę i piecz przez kolejne 10 minut.

Podawaj z ulubioną surówką i domowymi frytkami.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d10hg7c
d10hg7c
d10hg7c
Więcej tematów
d10hg7c