Trwa ładowanie...
d3dgo3k
03-06-2015 07:53

Soczyste udka kurczaka

Przepis
4.8
(21 głosów)
Oceń:
d3dgo3k
Składniki
  • 1 kg podudzia z kurczaka
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Przygotuj marynatę, mieszając miód, płatki owsiane, musztardę oraz przyprawy. Obtocz udka z kurczaka w mące i przyrządzonej zalewie.

Rozwiń papier do pieczenia i ułóż go w żaroodpornym naczyniu. Poukładaj mięso w naczyniu, przykryj pokrywą i włóż do piekarnika.
Piecz 50 minut w temperaturze 250 stopni C. Zdejmij przykrywkę i piecz przez kolejne 10 minut.

Podawaj z ulubioną surówką i domowymi frytkami.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3dgo3k
d3dgo3k
d3dgo3k
Więcej tematów
d3dgo3k

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj