Soczyste udka kurczaka
- 1 kg podudzia z kurczaka
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- sól i pieprz do smaku
Przygotuj marynatę, mieszając miód, płatki owsiane, musztardę oraz przyprawy. Obtocz udka z kurczaka w mące i przyrządzonej zalewie.
Rozwiń papier do pieczenia i ułóż go w żaroodpornym naczyniu. Poukładaj mięso w naczyniu, przykryj pokrywą i włóż do piekarnika.
Piecz 50 minut w temperaturze 250 stopni C. Zdejmij przykrywkę i piecz przez kolejne 10 minut.
Podawaj z ulubioną surówką i domowymi frytkami.
Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr
Podziel się opinią
Komentarze