Smażona mozzarella z brokułami
- mozzarella w kulkach 30 dag
- groszek mrożony 10 dag
- brokuł 10 dag
- mąka 1 łyżka
- jajko 1 szt
- zioła prowansalskie 1 łyżka
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- olej
Brokuły i groszek zblanszować.
Kulki mozzarelli osączyć z zalewy.
Jajko rozmącić z ziołami prowansalskimi i mąką.
Doprawić solą i pieprzem.
W rondelku rozgrzać olej.
Mozzarellę moczyć w jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć w gorącym głębokim oleju, aż do uzyskania złotego koloru.
W misce ułożyć groszek wymieszany z brokułami, doprawić solą i majonezem.
Dodać usmażoną mozzarellę.
Przepis dodał użytkownik oliwkowa
Podziel się opinią
Komentarze