Trwa ładowanie...
d24chdj
28-02-2014 12:29

Słodko-ostre krewetki

Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
d24chdj
Składniki
  • • 16 dużych krewetek
  • • 1 duża papryczka Jalapeno
  • • 1 łyżeczka mielonego czosnku
  • • 120-150ml oliwy z oliwek
  • • 75ml likieru Chambord®
Przepis

Rozgrzej oliwę na patelni, wrzuć czosnek. Lekko podsmaż, aż się zarumieni. Dodaj pokrojoną w plasterki papryczkę Jalapeno i smaż na wolnym ogniu. Oczyść krewetki i wrzuć je na rozgrzany tłuszcz. Smaż je na wolnym ogniu, dopóki się nie zarumienią.Do pozostałego po smażeniu wywaru dodaj likier Chambord®. Po zagotowaniu, zmniejsz ogień. Na każdym talerzu umieść po 8 krewetek i polej je sosem. Podawaj z bagietką.

Przepis dodał użytkownik Pysznie

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d24chdj
d24chdj
d24chdj
Więcej tematów
d24chdj