Trwa ładowanie...
dt2x1ln
10 marca 2012, 23:46

Skórki z pomarańczy w czekoladzie.

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dt2x1ln
Składniki
  • 4- pomarańcze
  • 2-tabliczki czekolady gorzkiej
  • 1- szklanka cukru
  • 1- szklanka wody
Przepis

Pomarańcze myjemy pod bieżącą wodą (dokładnie). Obieramy ze skorek. Skórki kroimy na paski o szerokości ok. 1 cm.
Do niewielkiego naczynia wlewamy wodę wsypujemy cukier i gotujemy na małym ogniu. Po zagotowaniu wkładamy pokrojone skórki pomarańczy. Skórki co jakiś czas mieszamy aż woda prawie odparuje. Wyciągamy skórki i odstawiamy na parę godzin najlepiej na papierze do pieczenia
Czekoladę należy roztopić dając małą miskę z czekoladą w garnka z gorącą woda (wodę ciągle gotować)
Korzystając z widelca obtaczać skorki w czekoladzie układać na papier do pieczenia.

Przepis dodał użytkownik Rysiek64

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dt2x1ln
dt2x1ln
dt2x1ln
Więcej tematów
dt2x1ln

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj