Skórki z pomarańczy w czekoladzie.
- 4- pomarańcze
- 2-tabliczki czekolady gorzkiej
- 1- szklanka cukru
- 1- szklanka wody
Pomarańcze myjemy pod bieżącą wodą (dokładnie). Obieramy ze skorek. Skórki kroimy na paski o szerokości ok. 1 cm.
Do niewielkiego naczynia wlewamy wodę wsypujemy cukier i gotujemy na małym ogniu. Po zagotowaniu wkładamy pokrojone skórki pomarańczy. Skórki co jakiś czas mieszamy aż woda prawie odparuje. Wyciągamy skórki i odstawiamy na parę godzin najlepiej na papierze do pieczenia
Czekoladę należy roztopić dając małą miskę z czekoladą w garnka z gorącą woda (wodę ciągle gotować)
Korzystając z widelca obtaczać skorki w czekoladzie układać na papier do pieczenia.
Przepis dodał użytkownik Rysiek64
Podziel się opinią
Komentarze