Sernik przekładany
- 6 jaj,1 szklanka mąki,1 szklanka cukru,1 łyżeczka proszku do pieczenia,2 łyżki kakao,1 kisiel wiśniowy;SER:1kg sera,1 kostka margaryny,1 szklanka cukru,1 budyń śmietankowy,6 jaj,bakalie
CIASTO:przygotować ciasto jak na biszkopti podzielić na 2 części,do 1 dodać kakao,a do 2 części kisiel.{iec oddzielnie w temperaturze 160 st.C przez 30 min.
SER:Margarynę utrzeć,dodać cukier i stopniowo po 1 żółtku.Z białek utrzeć pianę i dodać do sera z budyniem i bakaliami.Lekko wymieszać i podzielić na 2 części.
W upieczonych biszkoptach wyciąć kółka,przełożyć kółka różowe do brązowego i na odwrót.Na ciasto ciemne z rózowymi kólkami wylać pół sera i przykryć ciastem różowym.Na ciasto różowe z brązowymi kółkami wylać drugą połowę sera i wyrównać.Piec w temp 180 st.C przez 45-50 minut.
Przepis dodał użytkownik ashanti53
Podziel się opinią
Komentarze