Sernik na zimno z brzoskwiniami
- biszkopty
- 40 dag serka homogenizowanego waniliowego
- 1 jajko
- 25 dag masła
- 10 dag cukru
- kakao
- brzoskwinie
- galaretka o smaku brzoskwiniowym
Masło ucieramy z cukrem i z jajkiem na puszystą masę. Dodajemy serek homogenizowany i nadal ucieramy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Tortownicę wykładamy biszkoptami nasączonymi w kawie. Następnie wykładamy jedną masę, a później drugą. Wkładamy do lodówki.
Przygotowujemy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja daję zawsze mniej wody niż w przepisie. Gdy galaretka zaczyna tężeć, wykładamy na sernik owoce i zalewamy galaretką.
Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny
Podziel się opinią
Komentarze