Trwa ładowanie...
dvmws9f
8 grudnia 2011, 12:59

Sernik na zimno

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dvmws9f
Składniki
  • 1p. sucharków,
  • 400g kremu czekoladowego,
  • 1/2kg twarogu,
  • 5 łyżek cukru pudru,
  • łyżeczka olejku migdałowego,
  • wiśnie z kompotu,
  • 250ml śmietanki kremówki,
  • śmietan-fix,
  • galaretka.
Przepis

Sucharki zmielić, dodać krem czekoladowy, wyłożyć na blaszkę. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać olejek i 3 łyżki cukru pudru. Wyłożyć na krem. Na masę wyłożyć osączone wiśnie. Śmietankę ubić z resztą pudru oraz śmietan-fixem, wyłożyć na ciasto. Galaretkę przygotować wg przepisu na opak, całość zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki.

Przepis dodał użytkownik czekoladka_m

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dvmws9f
dvmws9f
dvmws9f
Więcej tematów
dvmws9f

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj