Sernik czarno-bialy
- Ciasto:
- 1 kostka margaryny
- szklanka cukru
- 2 lyzki wody
- cukier wanilinowy
- 3 lyzki kakao
- 2 szklanki maki
- 2 lyzki proszku do pieczenia
- 4 zoltka
- 4 bialka
- Masa serowa:
- kg twarogo zmielonego
- cwiartka margaryny
- szkl cukru
- 4 zoltka
- 4 bialka
Margaryne, cukier, wode, cukier wanilinowy, kakao nalezy zagotowac i ostudzic. Po ostygnieciu dodajemy zoltka, make wymieszana z proszkiem do pieczenia. Mieszamy na koncu dodajemy ubite bialka i dalej mieszamy.Ciasto wlewamy do foremki.
Masa serowa: Zmielony twarog wrzucamy do miski dodajemy margaryne ,cukier, zoltka, i ubite bialka. Wszystko mieszamy. Mozna dodac rodzynki i pokrojone w kostke brzoskwinie. Mase serowa wlewamy na ciasto i wkladamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180°C przez okolo 1 godz. Po wyciagnieciu smarujemy polewa i posypujemy wiorkami kokosowymi.
Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1
Podziel się opinią
Komentarze