SERNIK CYTRYNOWY NA ZIMNO
- 2 Jajka
- 60g cukru
- 60g mąki
- 750 g serka waniliowego
- 3 galaretki cytrynowe
- Puszka ananasów
- 500 ml śmietany kremówki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do niej powoli cukier a nastepnie żółtka jaj powstałą pianę delikatnie mieszamy z mąką i przekładamy do tortownicy o średnicy 26cm.biszkopt pieczemy około 20 minut.w temperaturze 170 c .śmietanę kremówkę ubiajamy na puszystą ianę, dwie galaretki rozpuszczamy w połowie ilości wody podanej na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia.ser delikatnie mieszamy z ubitą śmietaną, i lekko stężałą galaretką i powstałą masę wylewamy na biszkopt.całość wstawiamy do lodówki na godzinę żeby masa stężała .na końcu układamy ananasy i zalewamy ja jedną lekko stężałą galaretką .
Przepis dodał użytkownik moniczka635
Podziel się opinią
Komentarze