schabowy z ananasem i żurawiną
- 4 kotlety schabowe bez kości
- ? sól, pieprz
- ? jajko
- ? 3 łyżki tartej bułki
- ? olej do smażenia
- ? 4 plastry żółtego sera
- ? 4 plastry ananasa
- ? 4 łyżki żurawiny
Kotlety opłucz i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem, lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem, odstaw na 15 minut pod przykryciem. Panieruj w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Usmaż z obu stron na gorącym oleju. Przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, na każdym kotlecie połóż plaster sera i krążek ananasa. W otwór ananasa włóż po łyżce żurawin. Zapiekaj 10 min w temp. 200°C.
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze