Schabowe roladki z sosem pomidorowym
- 4 plastry schabu bez kości
- 20-30 dag pieczarek
- 1 cebula duża
- 15 dag sera żółtego startego
- 20 dag koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka śmietany
- do smaku papryka słodka mielona, pieprz, sól, majeranek, oregano
- 4 plastry żółtego sera
Plastry schabu dokładnie płuczemy, osuszamy. Każdy kawałek rozbijamy na cienki plaster i posypujemy przyprawami. Dodajemy pieczarki z cebulą,wcześniej uduszone na maśle. Posypujemy żółtym serem. Zwijamy mięso z farszem w zgrabne roladki
spinamy je wykałaczkami.
Roladki układamy ściśle obok siebie w naczyniu do zapiekania. Polewamy sosem pomidorowym (koncentrat pomidorowy mieszamy ze śmietaną i 2 łyżkami wody). Rozkładamy 4 plastry sera. Wkładamy naczynie do rozgrzanego piekarnika 180°C z termoobiegiem. Pieczemy 35 min.
Czas przygotowania: około 1 godziny.
Przepis dodał użytkownik eluchap56
Podziel się opinią
Komentarze