Trwa ładowanie...
d23uivl
d23uivl

Schab orientalny

Przepis
2.6
(7 głosów)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • ok. 500 g młodego schabu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej
    • Sos:
  • 4 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka wódki
  • sok z 1/2 limonki
  • 1 cm kawałek imbir
  • olej (najlepiej arachidowy) do smażenia
  • sól
Przepis

Wieprzowinę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w paski, oprószamy solą. Mięso obtaczamy w mące ziemniaczanej. Do miseczki wlewamy sos sojowy, miód, sok z limonki, wódkę. Dodajemy drobno starty imbir i mieszamy. Na patelni lub w woku rozgrzewamy olej i rumienimy mięso na dużym ogniu. Zdejmujemy je z patelni, a na pozostałym tłuszczu podsmażamy chwilę zmrożone warzywa. Dodajemy schab i wlewamy przygotowany sos.

Dusimy ok. 2-3 minuty na małym ogniu. Danie podajemy z ryżem lub makaronem ryżowym, sojowym.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Podziel się opinią

Share
d23uivl

d23uivl
d23uivl
d23uivl