Trwa ładowanie...
d31la1q
30 lipca 2008, 09:28

Schab nadziewany metką

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d31la1q
Składniki
  • 1,5 kg schabu
  • kajzerka
  • 1/3 szklanki mleka
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g ugotowanego ryżu
  • natka pietruszki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • łyżka miodu
  • szklanka bulionu
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 250 g metki
Przepis

Kajzerkę zalać mlekiem. Mięso po umyciu nacinamy.
Czosnek siekamy. Metkę, posiekaną natkę i ryż mieszamy, dodajemy czosnek, kajzerkę, wbijamy jajka, przyprawiamy do smaku pieprzem, solą, gałką i wszystko mieszamy.
wypełniamy farszem kieszeń mięsa. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem.
Masło rozgrzać w brytfannie zrumienić mięso, wlać bulion, piec 1 godzinę w temp. 180 stopni. pod koniec pieczenia wierzch smarujemy miodem.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d31la1q
d31la1q
d31la1q
Więcej tematów
d31la1q

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj