Trwa ładowanie...
d1dj69c
29-04-2015 13:35

Sałatka ziemniaczana

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1dj69c
Składniki
  • 800 g ziemniaków
  • 1 czerwona cebula
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka kaparów
  • natka kopru włoskiego
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki jogurty naturalnego
  • sól, pieprz
Przepis

Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, nieco ostudzić i obrać.
Pokroić w kostkę. Cebulę posiekać dość drobno, dodać do ziemniaków.
Marynowane kapary odcedzić, natkę kopru włoskiego posiekać.
Wszystko dodać do ziemniaków. Wlać oliwę, ocet z czerwonego wina, doprawić solą, pieprzem, wymieszać. Dodać śmietanę i jogurt, a następnie ponownie wymieszać. Przed podaniem schłodzić minimum godzinę w lodówce.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1dj69c
d1dj69c
d1dj69c
Więcej tematów
d1dj69c

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj