Trwa ładowanie...
dcx24iy
19 maja 2008, 21:21

Sałatka ziemniaczana

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dcx24iy
Składniki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • koperek
Przepis

gotowane młode ziemniaki -pokrojone w kostkę

koperek siekany - sporo

siekana cebula (nie koniecznie - można zamiast cebuli dodać szczypiorku)

ocet winny - najlepiej czerwony ale może być i biały, np z jabłek

oliwa z oliwek - extra vergine koniecznie

sól i pieprz do smaku

Najpierw trzeba zrobić sos: do słoiczka wlać 3 części oliwy i 1 część octu winnego oraz dodać cukier (odrobinę) i sól oraz pieprz do smaku. Zakręcić słoik i dobrze nim potrząsnąć - tak, by wszystkie składniki sie połączyły.

Ziemniaki wymieszać z koperkiem i sosem i odstawić do lodówki na godzinę. To wszystko. Po godzinie sałatka jest doskonała.

Przepis dodał użytkownik Tysia

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dcx24iy
dcx24iy
dcx24iy
Więcej tematów
dcx24iy

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj