Sałatka z soczewicy z rukolą i kozim serem
- 1 puszka Soczewicy „Gotowane na Parze” Bonduelle
- 50 g wędzonego boczku
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżeczki musztardy
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki miodu
- Sól i pieprz
- 1 czerwona cebula (pokrojona w cienkie piórka)
- 1/2 czerwonej papryki (pokrojona w kostkę)
- 150g koziego sera (pokrojonego w plastry)
- Rukola
Podsmażyć boczek na patelni, a następnie dobrze odsączyć na papierze kuchennym. Z octu balsamicznego, musztardy, oliwy z oliwek i miodu przyrządzić sos, doprawiając go solą i pieprzem. Umieścić soczewicę w dużej misce na rukoli i dodać cebulę, paprykę i sos. Wymieszać wszystko dokładnie. Sałatkę podawać z pokrojonym boczkiem i kremowym kozim serem. Dobrze smakuje w połączeniu z wieloziarnistym pieczywem z masłem.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Podziel się opinią
Komentarze