Sałatka z soczewicy z grzybami
- 1 puszka Soczewicy „Gotowane na Parze ” Bonduelle
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 szalotki (w plasterkach)
- 1 ząbek czosnku
- 2 gałązki tymianku
- 1 gałązka rozmarynu
- 200 g grzybów leśnych
- 100 g suszonych pomidorów
- 100 g oliwek bez pestek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka musztardy
- Sól i pieprz
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni i podsmażyć szalotki, posiekany czosnek, tymianek i rozmaryn przez ok 1 minutę. Dodać grzyby i smażyć, aż się przyrumienią. Wymieszać z soczewicą, pomidorami suszonymi oraz oliwkami. Sałatkę doprawić pozostałą oliwą, sokiem z cytryny, musztardą, solą i pieprzem.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Podziel się opinią
Komentarze