Trwa ładowanie...
d19tna8
10-01-2014 14:33

Sałatka z soczewicy z grzybami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d19tna8
Składniki
  • 1 puszka Soczewicy „Gotowane na Parze ” Bonduelle
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 szalotki (w plasterkach)
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 gałązki tymianku
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 200 g grzybów leśnych
  • 100 g suszonych pomidorów
  • 100 g oliwek bez pestek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka musztardy
  • Sól i pieprz
Przepis

Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni i podsmażyć szalotki, posiekany czosnek, tymianek i rozmaryn przez ok 1 minutę. Dodać grzyby i smażyć, aż się przyrumienią. Wymieszać z soczewicą, pomidorami suszonymi oraz oliwkami. Sałatkę doprawić pozostałą oliwą, sokiem z cytryny, musztardą, solą i pieprzem.

Przepis dodał użytkownik Bonduelle

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d19tna8
d19tna8
d19tna8
Więcej tematów
d19tna8

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj