Trwa ładowanie...
d1bct8e
14-01-2014 15:04

SAŁATKA Z PIECZONYCH WARZYW Z SOCZEWICĄ

Przepis
2.8
(12 głosów)
Oceń:
d1bct8e
Składniki
  • 1 puszka soczewicy Bonduelle
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżka oliwy
    • na dressing:
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki białego octu winnego
  • 1/2 łyżeczki płynnego miodu
  • sól i pieprz
Przepis

Obrane marchewki i pietruszki kroimy wzdłuż na pół, a następnie na 3-4 cząstki. Cebulę obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Na blachę do pieczenia wylewamy oliwę, zioła i dodajemy warzywa. Mieszamy całość, by zioła oblepiły wszystkie warzywa. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. przez ok. 20 minut.

Mieszamy składniki dressingu. Odsączamy soczewicę.

Na półmisku układamy soczewicę, upieczone warzywa i polewamy całość dressingiem. Sałatkę można wzbogacić o dodatek świeżych ziół.

Przepis dodał użytkownik Bonduelle

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1bct8e
d1bct8e
d1bct8e
Więcej tematów
d1bct8e