Sałatka z kurczaka
- główka czerwonej sałaty
- 10 dag boćwiny
- 1/3 porcji rzeżuchy
- 25 dag filetów z piersi kurczaka
- Sos:
- 2 łyżki octu
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki śmietany 22%
- 1 łyżeczka ziarnistej musztardy
- 4 łyżki oleju
Liście sałaty i boćwiny umyć. sałatę porozrywać, boćwinę pokroić w cienkie paski. Ściąć rzeżuchę nożyczkami.
Piersi umyć, przyprawić solą, pieprzem. Smażyć filety przez 5 minut.
Na sos wymieszać ocet, miód, śmietanę i musztardę, przyprawić solą i pieprzem, dodać olej.
Sałatę nałożyć na talerze i polać sosem. Ciepłe filety pokroić w plastry i ułożyć na sałacie.
Przepis dodał użytkownik inis1984
Podziel się opinią
Komentarze