Sałatka z krewetkami, avocado i pomidorkami
- • 20 krewetek tygrysich
- • 1 avocado
- • 2 cebulki dymki
- • 12 pomidorków cherry
- • 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami
- • 2 łyżki soku z cytryn Limmi
- • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
- • sól i pieprz do smaku
W dużej misce wymieszaj dokładnie sok z cytryn Limmi, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek extra vergine Olitalia. Następnie pokrój w plastry avocado, posiekaj drobno cebulkę dymkę, przepółw pomidorki cherry i dorzuć całość do miski. Dodaj do tego 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami. Krewetki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przestudź. Na talerzu ułóż sałatę, a na jej wierzchu połóź krewetki wraz z warzywami.
Przepis dodał użytkownik A.
Podziel się opinią
Komentarze